Wat te doen?


Wandelen, fietsen, forelvissen, motortochten in de Ariège, Coumenios is een ideaal startpunt voor diverse activiteiten.

Wandelen in de Franse Pyreneeën

Voor wandelen in de bergen van de Ariège is het huis een uitgelezen startpunt. In de omgeving bevinden zich vele wandelingen (merendeels goed aangegeven) van verschillende niveaux. Er kunnen kortere gemakkelijke wandelingen (ook geschikt voor kinderen) gemaakt worden, maar ook de meer gevorderde loper kan volop aan zijn trekken komen. Rust en ongerepte natuur zijn de kernwoorden waarbij ontmoetingen met de bergfauna zoals Isards, marmotten, lammergieren en heel misschien zelfs een bruine beer tot de mogelijkheden behoren.

 

Wijzelf, enthousiaste berwandelaars, kunnen u vanuit hun eigen ervaring adviseren over het merendeel van de wandelingen.

Motorrijden over de cols van de ariege

Met zijn rustige wegen via diverse cols is de Ariège een interessante streek voor het maken van motortochten. Gunstig geplaats aan de voet van de Pyreneeën kunnen vanuit het huis diverse dagtochten gemaakt worden over de cols om te genieten van de fraaie uitzichten. Goed bekend met de omgeving kunnen wij u goed helpen met het uitzetten van tochten.

forelvissen

Dichtbij het huis stroomt de rivier de Lez, met z'n heldere water een el dorado voor de forelvisser. En niet ver van Saint Girons, gelegen aan de Salat, kan de visser vanuit het huis alle kanten op om z'n geluk te beproeven. Aanschaf van een visvergunning is verplicht en is mogelijk op diverse plaatsen in Saint Girons.

fietsen in de ariege

 

Bekend van de etappes uit de Tour de France biedt de Ariège volop mogelijkheden voor het maken van mooie fietstochten. Gelegen op de grens van het hooggebergte en het heuvelland ten noorden van ons kan elke fietser hier een tocht van z'n gading vinden . Een afgesloten ruimte om de fietsen op te bergen is beschikbaar.

Downhill fietsen in Guzet-Neige: www.guzetsport.com.

parapente

In Moulis bevindt zich een parapenteschool waar cursussen gedaan worden of waar met een begeleider duosprongen gedaan kunnen worden om de Ariège vanuit de lucht te bekijken.

Uitstapjes vanuit het huis


De regio Midi-Pyreneeën is rijk aan historische bezienswaardigheden. Vanuit het huis zijn op rijafstand diverse bezoeken mogelijk van een halve of hele dag. U kunt hierbij bv denken aan de cité van Saint Lizier (site), het papiermuseum van Aristides de Bergès (site), het museum van het vrijheidspad (site), de grotten van Mas d'Azil (site), het préhistorisch park in Tarascon (site), de grotten van Lombrives (site), het kasteel van Foix (site), de grotten van Niaux (site), de ruïnes van Montségur (site), Saint Bertrand de Comminges (site), het observatorium van de Pic du Midi (site), etc.